Még mindig Zelenszkijben bíznak a legtöbben, de előnye minimális

2020. december 3., 13:46

Az ukrán politikusok bizalmi rangsorát továbbra is Volodimir Zelenszkij elnök vezeti, akit Vitalij Klicsko kijevi polgármester és Volodimir Hrojszman volt miniszterelnök követ – derül ki a Rejting Szociológiai Csoport november végi felméréséből, amelyet az Ukrajinszka Pravda ismertet.

A politikusok iránti bizalom tekintetében még mindig Volodimir Zelenszkij elnök áll a legjobban, aki iránt a megkérdezettek 44%-a van bizalommal, miközben 53%-uk nem bízik benne. A következő a rangsorban Vitalij Klicsko kijevi polgármester, aki 33% bizalmát élvezi, míg 54% bizalmatlan iránta. A harmadik Volodimir Hrojszman volt kormányfő, akiben a válaszadók 31%-a bízik, ugyanakkor 58% bizalmatlan.

A bizalmatlansági rangsort Arszenyij Jacenyuk volt miniszterelnök vezeti, aki iránt 78% bizalmatlan, s csupán 15% bizalmát élvezi. Denisz Smihal hivatalban lévő kormányfőben ugyancsak 15% bízik, miközben 46% nem bízik benne, 34% viszont kijelentette, hogy nem hallott a politikusról.

Mindössze 9% bizalmát élvezi Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője, aki iránt a válaszadók 44%-a nincs bizalommal. Ugyanakkor 42% nem ismeri a politikust.

Dmitro Razumkovban, a Legfelső Tanács elnökében a megkérdezettek 27%-a bízik, Julija Timosenkóban, a Haza párt elnökében 26%, Jurij Bojko parlamenti képviselőben, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt társelnökében 24%, Petro Porosenko exelnökben 23%, Arszen Avakov belügyminiszterben 22%.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)