Jelentős pénzösszeget loptak egy gépkocsiból Munkácson

2020. december 5., 22:22

A Latorca-parti városban elloptak egy férfi kézitáskát egy gépkocsiból. Pénteken, december 4-én 13 óra 30 perc körül egy munkácsi lakos a rendőrséghez fordult segítségért, mert ismeretlen személy ellopta a táskáját az autójából.

A rendőrségi nyomozó munkacsoport azonnal a helyszínre ment. Kiderült, hogy a bejelentést tévő férfi Skoda Octavia típusú autójából, amellyel a 34 éves károsult egy benzinkút közelében parkolt, elloptak egy 160 000 hrivnya készpénzt tartalmazó táskát. A nyomozók átnézték a térfigyelő kamerák felvételeit, és azonosítottak egy autót, amelyben a tolvajok utaztak. A rendőrség azt is megállapította, hogy a férfiak előre egyeztetett séma szerint jártak el: míg egyikük az áldozatokat figyelte, a másik ellopta a táskát. Az autót a riasztórendszert leolvasó eszközzel nyitották ki.

A rendőrök a „Biztonságos Kárpátalja” videomegfigyelő rendszer segítségével néhány perc alatt felmérték az autó részletes útvonalát. Ezt követően a nyomozók megállapították az egyik tolvaj pontos tartózkodási helyét. A 44 éves, korábban elítélt munkácsi lakost őrizetbe vették Ungváron, egy bérelt lakásban. Bűntársát jelenleg is keresik.

Az ügyben a rendőrség büntetőeljárást indított.

(0312.ua/RV)