Kanada 24 millió dollárral támogatja a rászoruló nőket és elesetteket Ukrajnában

2020. december 11., 13:25

Kanada 24 millió amerikai dollárnyi összeggel támogatja a rászoruló nőket és elesetteket segítő projekteket Ukrajnában – jelentette be szerdán Karina Guld, Kanada nemzetközi fejlesztésekért felelős minisztere Ottawában, adta hírül az Ukrinform állami hírügynökség.

A tudósítás szerint a tárcavezető jelezte, a kanadai pénzügyi támogatás befektetés az ukrán nők és a leginkább rászorulók, valamint a társadalom szélére szorultak lehetőségeinek fejlesztésébe. Mint mondta, ennek a kezdeményezésnek köszönhetően a támogatásban részesülők jelentős impulzust kapnak ahhoz, hogy közvetítői legyenek a politikai és gazdasági stabilitás helyreállításán ügyködő emberek erőfeszítéseinek egyesítését illetően. Hozzátette, Kanada továbbra is Ukrajna közeli barátja marad, és támogatja az országot a biztonság, felvirágzás és az állampolgárok szabadsága felé vezető úton.

Kanada Nemzetközi Fejlesztési Minisztériuma jelezte, hogy az Ukrajna számára kiutalt összeget a falun élő nők gazdasági támogatását célzó projektek megvalósítására, a belső menekült és a rokkant személyek, valamint egyéb rászorulók támogatására fordítják.

(vb/karpat.in.ua)