Egy Opel és egy Skoda ütközött – a sofőrök súlyosan megsérültek

2020. december 24., 08:36

A baleset december 23-án történt a munkácsi járási Beregfogaras (Zubivka) falu közelében.

Az előzetes adatok szerint itt két gépkocsi, egy Opel és egy Skoda ütközött, az egyik autó árokba repült. A rendfenntartók és a mentők a helyszínen dolgoztak.

Ezt követően a kárpátaljai járőrrendőrség sajtószolgálata közölte, hogy az Opel vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, és a szemközti sávba hajtott, ahol összeütközött egy Skodával. Mindkét sofőr megsérült. A Szent Márton Kórház információi szerint 2 férfit vittek hozzájuk. Elsőként egy 26 éves alsóschönborni férfit, akinél az orvosok politraumát, agyrázkódást, a nyaki gerinc, illetve a mellkas zúzódását, a has tompa traumáját diagnosztizálták, de megsérült a lépe és károsodott a vékonybele is, valamint nyílt törést szenvedett a bal combján és a jobb térdén. Jelenleg a beteg állapota súlyos, de stabil. Műtéteken esett át, hogy megállítsák a belső vérzést. Az intenzív osztályon kezelik.

Ami a másik sofőrt illeti, ő egy 45 éves férfi a beregszászi járási Fakóbükk (Bukove) lakosa. Politraumát, agyrázkódást, horzsolást és arcsebeket, a mellkas tompa traumáját, szilánkos zárt combtörést diagnosztizáltak nála, és kérdéses a bal lapocka törése. A férfi állapota stabil, a traumatológiai osztályon kap kezelést.

(0312.ua/RV)