Négy hajléktalan agyonveréséért 11 év börtönre ítélt a bíróság három tizenévest Harkivban

2020. december 28., 11:14

Harkiv Ordzsonikidze Kerületi Bírósága 11 év 2 hónap börtönben letöltendő büntetésre ítélt három személyt, akik tizenévesekként négy hajléktalant vertek halálra 2015-ben, és ugyanilyen büntetéssel sújtotta a taláros testület azt a férfit, aki a fiatalkorúakat a gyilkosságokra felbujtotta – adta hírül vasárnap a strana.ua hírportál a bírósági döntések jegyzékére hivatkozva.

A közlés szerint 2015. június 11-én Harkiv Kijevi kerületében három fiatalkorú halálra vert négy, 50 és 58 éves kor közötti hajléktalan férfit, egy fedél nélküli pedig kórházba került az ütlegelés következtében. Mint a nyomozás megállapította, a többszörösen büntetett előéletű férfi alkoholt fogyasztott a három tizenévessel, majd magával vitte őket arra helyre, ahol a hajléktalanok voltak. Ott demonstratív módon verni kezdte az egyik fedél nélkülit, arra biztatva a kamaszokat, hogy ők is üssék a hajléktalanokat.

A tizenéves fiúk először egy kerekes székes férfit vertek halálra, majd a többi hajléktalanra vetették magukat. Az ütlegelés következtében négy hajléktalan férfi életét vesztette, egy pedig kórházba került.

Az elkövetők a bíróságon beismerték tettüket és bocsánatot kértek. A taláros testület 11 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélte őket szándékosan elkövetett emberölésért.

(vb/karpat.in.ua)