A CVK érdeklődik, megtarthatók-e a választások a Donyec-medence frontközeli területein

2021. január 7., 09:45

A Központi Választási Bizottság (CVK) felkérte a Donyeck és a Luhanszk megyei polgári-katonai közigazgatásokat, hogy véleményezzék a helyhatósági választások megtartásának lehetőségét néhány egyesült területi közösségükben – jelentette a korrespondent.net a CVK sajtószolgálata nyomán.

A sajtószolgálat tájékoztatása szerint a szóban forgó régiók hatóságainak ez év január 15-ig kell benyújtaniuk jelentéseiket. A választások előzetesen kitűzött dátuma 2021. március 28.

A CVK Donyeck megye Bahmuti, Volnovahai, Mariupoli és Pokrovi járásainak tíz, valamint Luhanszk megye Szeverodonyecki és Szcsasztyjei járásainak nyolc községi, nagyközségi és városi egyesült területi közössége iránt érdeklődik.

„Ha lehetséges a helyhatósági választások megszervezése, előkészítése és lebonyolítása a jelzett megyék bizonyos területein 2021 márciusának utolsó vasárnapján Ukrajna választási törvénykönyvével összhangban, a Bizottságnak legkésőbb 2021. január 17-ig döntenie kell az első helyi választások kitűzéséről 2021. március 28-ára” – mutat rá a sajtószolgálat.

Emlékezetes, a CVK még tavaly augusztusban úgy határozott, hogy a Donyec-medence több Kijev ellenőrzése alatt álló egyesült területi közösségében nem lehet megtartani a helyhatósági választásokat 2020. október 25-én.

(korrespondent.net/Kárpátalja)