Rendőrök mentettek meg egy öngyilkosjelöltet

2021. január 15., 17:09

Csütörtökön, január 14-én szokatlan telefonhívás érkezett a 102-es telefonvonalra. Az aggódó férfi azt mondta, hogy kétségbe van esve és egy magas villanyoszlopon tartózkodik, ahonnan a mélybe akarja vetni magát.

A hívást fogadó munkatárs azonnal a helyszínre küldött egy járőrcsoportot. Ugyanakkor a 102-es szolgálat munkatársa igyekezett a lehető leghosszabb ideig párbeszédet folytatni a férfival, megnyugtatni és további szükséges információkat szerezni. A helyzetet bonyolította az a tény, hogy a telefonáló zavartan beszélt és nem tudta pontosan megmondani, hogy hol van.

A járőrök viszonylag gyorsan behatárolták a férfi lehetséges tartózkodási helyét, és a helyszínre siettek. Az illető a munkácsi járási Lóka (Lavki) és Klacsanó (Kljacsanovo) falvak közötti mezőn a 8 kilovoltos feszültségű vezetékek alatt állt az oszlopon. A rendőrök – Volodimir Lengyel szektorvezető, Valentin Horgyijcsuk főhadnagy és Andrij Stec őrmester – mindent megtettek, hogy megközelítsék, megnyugtassák, majd segítsenek lejönni az öngyilkosjelöltnek. A férfi jelenleg orvosi felügyelet alatt van, kivizsgálják és szakképzett pszichológiai segítséget nyújtanak neki.

(Facebook/RV)