Bilincsben szökött meg a volt SZBU-vezetőhelyettes, akit kollégája megölésének megrendelése miatt vettek őrizetbe

2021. január 23., 16:32

Magas beosztású kollégája likvidálásának megrendelése miatt pénteken Kijevben az utcán őrizetbe vették Dmitro Neszkromnijt, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) vezetőjének volt első helyettesét, aki bilincsben megszökött és külföldre távozott – adta hírül szombaton a strana.ua hírportál.

A kiadvány szerint a volt SZBU-vezetőhelyettest annak gyanújával vették őrizetbe, hogy bérgyilkossal akarta eltétetni láb alól Andrij Naumov tábornokot, az SZBU belső elhárítási főosztályának vezetőjét. A bérgyilkossági ügyben ugyancsak őrizetbe vették az SZBU Alfa különleges alakulatának munkatársát, Andrij Rjaszukot – áll a jelentésben.

A hírportál értesüléses szerint Neszkromnij nevében megjelent egy Telegram-csatorna, amelyen az SZBU vezetőjének volt első helyettese azt közölte, hogy pénteken őt senki nem akarta őrizetbe venni, és ami az ügyről megjelent, az Bakanov SZBU-vezető környezetének ellene irányuló provokációja. Mint jelezte, a történtek miatt kénytelen volt elhagyni Ukrajnát, megjegyezve, hogy volt kollégái a meggyilkolását tervezték az őrizetbe vétele során.

(vb/karpat.in.ua)