Szánkózás közben lőttek rá egy kisfiúra Ternopilban

2021. január 23., 11:50

Ternopilban 42 repesz vagy sörét okozta sérüléssel került kórházba egy 11 éves kisfiú, aki éppen szánkózott, amikor rálőttek – jelentette a zn.ua

A rendőrség tájékoztatása szerint a kisfiút még január 21-én szállították kórházba. Sebeit szánkózás közben szerezte az egyik városi iskola melletti dombon.

„Az orvosok az egész testen számos sérülést diagnosztizáltak, amelyeket valószínűleg lőfegyver okozott. A műtét során a gyermek sebeiből az orvosok több mint 30 sörétre emlékeztető idegen testet távolítottak el, amelyek a belső szerveket is megsértették” – áll a közleményben.

Jelezték, hogy a kisfiúnak most újabb műtéti beavatkozásra van szüksége, súlyos állapotban egy fővárosi kórházba szállították.

A rendőrség garázdaság miatt indított eljárást az ügyben. Átvizsgálva a környéket, az egyik helyi lakos otthonában sima csövű lőfegyverre bukkantak. A fegyvert lefoglalták és szakértői vizsgálatra továbbították.

Hrihorij Korickijnek, a Ternopil Megyei Gyermekkórház főorvosának tájékoztatása szerint a gyermek testén 42 sérülést okoztak a repeszek.

(zn.ua/Kárpátalja)