Mától az iskolákban is véget ér a lockdown

2021. január 25., 11:53

Január 25-től hatályukat vesztették az oktatási szférában a január 8–24. közötti időszakra bevezetett pótlólagos korlátozó intézkedések. Mindazonáltal továbbra is érvényben maradnak bizonyos korlátozó járványellenes intézkedések – emlékeztet a Szabadság Rádió az Oktatási és Tudományos Minisztérium tájékoztatása alapján.

Ezek szerint hétfőtől változatlanul tilos az iskolákban:

– az oktatási intézmények látogatása 20 fősnél nagyobb csoportokban (kivéve az óvodai, általános középiskolai, iskolán kívüli és speciális művészeti oktatási intézményeket);

– az oktatási intézmények látogatása diákok által, ha a hallgatók és a dolgozók több mint 50%-a önkéntes karanténba vonult koronavírusos beteggel való érintkezés miatt;

– tömegrendezvények (előadások, ünnepségek, koncertek) rendezése oktatási intézményekben egynél több csoportnyi/osztálynyi gyermek részvételével és nézők (látogatók) jelenlétében.

Korábban Szerhij Skarlet oktatási és tudományos miniszter közölte, hogy a fokozott karantént követően a szakképzési és felsőoktatási intézmények hallgatóinak „vegyes formában” kell folytatniuk a tanulmányaikat, vagy vissza kell térniük az óralátogatáshoz. A felsőoktatási intézmények a járványhelyzet figyelembevételével minden régióban önállóan dönthetnek arról, milyen formában és mikortól szervezik meg az oktatást. A tárcavezető egyben hangsúlyozta annak fontosságát, hogy a 9. és 11. osztályos végzős tanulók visszatérjenek a teljes körű képzéshez.

(radiosvoboda.org/Kárpátalja)