Tűzoltók akadályozták meg, hogy a tűz átterjedjen a lakóházra

2021. február 2., 17:25

Kigyulladt egy melléképület Felsősáradon (Siroke). A Nagyszőlősi kistérséghez tartozó településen a Gagarin utcában található portán csaptak fel a lángok.

A tűzesetről február 1-jén 8 óra 12 perckor érkezett bejelentés a 101-es telefonszámra. A melléképület égését az éber szomszédok vették észre, akik azonnal értesítették a tűzoltóságot. A Nagyszőlősi és a Huszti Tűzoltó- és Mentőegység két brigádja a megadott címre vonult. Megérkezésük után kiderült, hogy a melléképületet szinte teljesen lángok borítják, amelyek bármelyik pillanatban átterjedhetnek a közeli lakóházra.

Ennek megakadályozása érdekében az égő épület oltásával egy időben a tűzoltók vízzel locsolták a lakóházat is. 8 óra 28 percre sikerült lokalizálniuk a tüzet, és 8 óra 55 perckor pedig teljesen eloltották. Noha a lángokban szinte teljesen kiégett a melléképület, a tűzoltók megakadályozták, hogy átterjedjen a 39 éves férfi lakóházára, és így megmentették azt a pusztulástól. Vizsgálják a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

(pmg.ua/RV)