Őrizetbe vették a férfit, aki házi készítésű fegyverrel lőtt embereket

2021. február 4., 08:36

A Técsői Járási Rendőrség nyomozást indított fegyverhasználat miatt Taracköz (Tereszva) faluban, a lövöldözőt őrizetbe vették.

Szerdán, február 3-án hajnali 5 órakor a Técsői Járási Rendőrségre bejelentés érkezett az orvosoktól, akik arról számoltak be, hogy lőtt sebesüléssel szállítottak egy személyt a kórházba. A 22 éves taracközi lakos a sípcsontjába kapott golyót, azonban sebesülésének körülményeit nem kívánta elmondta.

A rendőrök a hívásra reagálva megállapították, hogy három férfi hajnali 4 órakor elment egy 36 éves taracközi lakos műhelyébe. Az illető még az ajtót sem nyitotta ki, vett egy házi készítésű fegyvert, és az alsó részen kilőtt. A látogatók azonnal elmenekültek a helyszínről, egy idő után egyikük orvosi segítséget kért.

Kiderült, hogy a lövöldözőt már háromszor elítélték huliganizmus, illegális fegyvertartás és közepesen súlyos testi sérülések okozása miatt. Elmondta, hogy maga készítette el a fegyvert, az internetről származó videó ihlette. A rendőrség kihallgatja a támadó látogatóit, vizsgálják késői látogatásuk okait. Az ügyben büntetőeljárás indult. A lövöldözőt őrizetbe vették. Tart a nyomozás.

(0312.ua/RV)