Szhemi: Zelenszkij partit rendezett a karantén kellős közepén

2021. február 5., 11:55

Volodimir Zelenszkij elnök néhány nappal a születésnapja után partit rendezett, amelyen körülbelül 30 ember vett részt, bár az Ukrajnában érvényes karanténszabályok szerint jelenleg tilos rendezvényeket tartani több mint 20 személy részvételével – derül ki a Szhemi újságíróinak összeállításából, amelyet a zn.ua ismertet.

Az oknyomozók szerint az ünnepségre Timur Mindicsnek, a Kvartal-95 stúdió társtulajdonosának, Ihor Kolomojszkij oligarcha üzlettársának kijevi lakásában került sor.

A partin körülbelül 30 vendég vett részt, közülük senki nem viselt védőmaszkot – állítják az újságírók. A Szhemi ugyanakkor emlékeztet, hogy a hatályos karanténszabályok szerint tilos több mint 20 személy részvételével, a 1,5 méteres biztonsági távolságot be nem tartva rendezvényeket szervezni.

A kormányzati hivatalnokok közül Zelenszkij partiján részt vett többek között Andrij Jermak, az Elnöki Hivatal vezetője, és helyettese, Kirill Timosenko.

Az újságírók számításai szerint az ünnepség mintegy nyolc órán át tartott.

A Szhemi az elnök sajtószolgálatától szeretett volna választ kapni többek között arra kérdésre, miért tartja Zelenszkij elfogadhatónak a karantén kellős közepén partit szervezni néhány tucat vendég részvételével, ám az összeállítás megjelenéséig nem érkezett válasz az Elnöki Hivataltól.

(zn.ua/Kárpátalja)