Kravcsuk szerint a lövésre lövéssel kell válaszolni

2021. február 8., 11:53

Leonyid Kravcsuk, Ukrajna első elnöke, a kelet-ukrajnai rendezést előkészítő háromoldalú kapcsolattartó csoport ukrán küldöttségének vezetője szerint a Donyec-medencei szeparatisták tetteire azonos módon kell válaszolni – írja a korrespondent.net.

„Ha a közelmúlt eseményeit nézzük, azok nyilvánvalóak. Tegnap és ma megölik katonáinkat, lőnek, és már 120 mm-es aknavetőkből is, vagyis minden lehetséges megállapodást megszegnek. A véleményemet mondom el, azonos módon válaszolnék: minden lövésre lövéssel válaszolnék. Nem szükséges találgatni, hogy provokációról van szó, vagy sem. Ha ők lőnek, ugyanígy kell válaszolni” – jelentette ki Kravcsuk az Ukrajina 24 tévécsatorna műsorában.

Rámutatott, hogy a szakadárok egyre több provokációt követnek el, azok mind több harci veszteséget okoznak, ezért már nincs értelme megkülönböztetni, hogy ezek közül melyek a válaszra méltó provokációk.

„Nem kell arra várni, hogy valakit megöljenek vagy megsebesítsenek. Minden lehetőséget felhasználnak arra, hogy a provokációkat valósággá változtassák. Vagyis megvádolni Ukrajnát, követelni Ukrajnától és lőni Ukrajna katonáit. Miért kellene nézni és úgy tenni, mintha ez nem történne meg? Mindenben megfelelő kemény válasznak kell lennie, különben megértik, hogy engedményeink a gyengeségünk jelei” – tette hozzá.

(korrespondent.net/Kárpátalja)