Porosenko vállalná a miniszterelnökséget?

2021. február 12., 09:08

Ukrajna ötödik elnöke, Petro Porosenko, aki napjainkban az „Európai Szolidaritás” párt élén áll, kész elfoglalni a miniszterelnöki posztot, de ehhez előre hozott parlamenti választásokra van szükség – jelentette ki Olekszandr Turcsinov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács volt titkára a BBC Ukrajinának adott interjújában.

„Azt hiszem, kellően felkészült ehhez” – mondta Turcsinov hangsúlyozva, hogy ez a lehetőség abban az esetben jöhet szóba, ha a jelenlegi hatalom előre hozott választások kiírása mellett dönt.

„Ezután kijavítjuk, amit ők (a jelenlegi kormány – a szerk.) tettek. Nagyon szeretném, ha nem ismétlődne meg 2014, amikor a rendszer már teljesen irányíthatatlan volt, az ország a katasztrófa szélén állt, teljes értékű háború folyt. Ezért remélem, hogy ha esze nem is, legalább az önfenntartási ösztöne elegendő lesz ahhoz (a jelenlegi hatalomnak – a szerk.), hogy rászánják magukat az előre hozott választásokra, és megszabaduljanak attól a tehertől, amellyel nem tudnak megbirkózni” – fogalmazott Turcsinov.

(bbc.com/Kárpátalja)