Mikolajiv polgármestere büntetné az oltást elutasítókat

2021. március 3., 12:00

Olekszandr Szenkevicsnek, Mikolajiv polgármesterének az a szándéka, hogy megbünteti a Covid–19 elleni oltást elutasítókat: maguknak kellene állniuk a gyógykezelés költségeit, amennyiben megbetegednek a koronavírustól – írja a korrespondent.net.

„Úgy gondolom, ezután a következő fog történni… Azt hiszem, hogy akik írásban nyilatkoznak a vakcina elutasításáról, egyszerűen saját költségen fogják kezeltetni magukat. Emlékeztetnék, hogy ez körülbelül 5–10 ezer hrivnya naponta. […] Vagy oltassák be magukat, vagy készítsék a pénzt a gyógykezelésre” – figyelmeztetett a polgármester a Facebook közösségi oldalon megjelent üzenetében.

Szenkevics adatai szerint a városban már 160 egészségügyi dolgozó kapta meg az oltást, s egyiküknél sem jelentkeztek mellékhatások.

„Az oltóanyagunk tanúsított, biztonságos és – ami a legfontosabb – hatékony” – mutatott rá.

A korrespondent.net emlékeztet, a keddi állapot szerint 4 905 főt oltottak be Ukrajnában az indiai gyártmányú Covishield vakcinával.

Korábban jelentették, hogy Volodimir Zelenszkij elnök és Viktor Ljasko országos közegészségügyi főorvos is megkapta a vakcina első adagját.

(korrespondent.net/Kárpátalja)