Felmérés: Zelenszkij megszilárdította pozícióit

2021. március 6., 21:07

Ha a közeljövőben tartanák az elnökválasztást Ukrajnában, a választók 22,5%-a szavazna Volodimir Zelenszkij hivatalban lévő elnökre, akinek valamelyest nőtt az előnye potenciális vetélytársaival szemben februárhoz képest – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Rejting Szociológiai Csoport felmérését ismertetve.

Volodimir Zelenszkij közvetlen üldözője Petro Porosenko, az Európai Szolidaritás párt elnöke, aki a szavazatok 14,6%-át szerezné meg a biztos szavazók körében, akik eldöntötték már, hogy kire adják a voksukat. Jurij Bojko, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt társelnöke 11,6%-kal áll a harmadik helyen, míg a negyedik Julija Timosenko, a Haza párt vezéregyénisége 11,3%-ra számíthatna.

A további sorrend: Ihor Szmesko (Erő és Becsület párt) – 8,0%, Volodimir Hrojszman volt kormányfő – 6,6%, Jevhen Murajev (Mieink) – 4,6%, Oleh Ljasko, a nevét viselő Radikális Párt első embere – 4,4%, Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke –4,2%, Arszenyij Jacenyuk exkormányfő – 2,9%, Vitalij Klicsko kijevi polgármester – 1,7%, Oleh Tyahnyibok (Szabadság) – 1,5%, Kira Rudik (Hang) – 0,3%.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)