Három személynél harmadszor is kimutatták a koronavírust Ternopil megyében

2021. március 8., 15:07

Ternopil megyében több mint hatvan személynél diagnosztizálták másodszor a koronavírus-fertőzést, háromnál pedig harmadik esetben is diagnosztizálták a betegséget – jelentette a korrespondent.net a Za Zbrucsem helyi portál nyomán.

Volodimir Panicsev, a megyei laboratóriumi központ infektológusa elmondta, hogy az ismételt megbetegedés más vírusos betegségek esetében is jellemző. A szakértő azt javasolja mindazoknak, akik többször is megbetegedtek már, hogy vessék alá magukat teljes egészségügyi kivizsgálásnak.

Mint rámutatott, máig nem tisztázott, hogy ismételt megfertőződésről, vagy ismételt diagnosztizálásról van-e szó. Szerinte lehetséges, hogy a szervezet nem szabadult meg teljesen a vírustól, amely később a kedvezőtlen körülmények miatt ismét éreztette a hatását.

Korábban jelentették, hogy Ukrajna kész egyeztetni az Európai Unióval a nemzetközi oltási útlevélről. Denisz Smihal ukrán miniszterelnök a legjobb és a legmegbízhatóbb megoldásnak a beoltott személy elektronikus azonosítását tekinti.

(korrespondent.net/Kárpátalja)