Dubinszkijt leváltották a Nép Szolgája Kijev megyei szervezetének éléről

2021. március 15., 14:17

A Nép Szolgája frakciójából kizárt Olekszandr Dubinszkij képviselő többé nem a kormánypárt Kijev megyei szervezetének vezetője – jelentette az Ukrajinszka Pravda Jevhenyija Kravcsuk helyettes frakcióvezető nyomán.

A hír szerint Dubinszkijt a megyei pártszervezet vasárnapi ülésén fosztották meg tisztségétől.

Az ülés összehívását előző este rendelte el Olekszandr Kornyijenko pártelnök, állítólag a Kijev megyei szervezetet képviselő kollégái követelésére.

A Kijev megyei szervezet új vezetője Andrij Motovilovec képviselő lett.

Korábban jelentettük, Olekszandr Dubinszkijt még február 1-jén kizárták a Nép Szolgája parlamenti frakciójából, azt követően, hogy az Egyesült Államok szankciókat vezetett be ellene, amiért beavatkozott az amerikai elnökválasztásba.

Ennek ellenére a Nép Szolgája március 13-i kongresszusán megválasztották őt a Kijev megyei szervezet részéről a párt egy újonnan létrehozott intézményébe, a Közösségek Nemzeti Tanácsába, ami jelentős vitát gerjesztett a közösségi médiában. Az Ukrajinszka Pravda úgy tudja, a Kijev megyei szervezet megengedhetetlennek nevezte Dubinszkij beválasztását a Tanácsba. A korrespondent.net viszont azt írja, Dubinszkij az eltávolításáról szóló híreket úgy kommentálta Telegram-csatornáján, hogy „a szélhámosok a Bankovajáról csalni kezdtek”.

(pravda.com.ua/korrespondent.net/Kárpátalja)