Felmérés: Zelenszkij vezet, Porosenko üldözi

2021. március 18., 11:50

Valamelyest nőtt Volodimir Zelenszkij támogatottsága a potenciális elnökjelöltek között – jelentette az Ukrajinszka Pravda a Razumkov Központ legfrissebb felmérését ismertetve.

Amennyiben a közeljövőben tartanák az elnökválasztást Ukrajnában, a legtöbb szavazatot (27%) az első körben Volodimir Zelenszkij szerezné a biztos szavazók körében, akik már tudják, hogy kire adják a voksukat. A megkérdezettek 20%-a tervezi, hogy Petro Porosenkóra, az Európai Szolidaritás parlamenti képviselőjére adja a voksát. Jurij Bojko, az Ellenzéki Platform – Az Életért párt társelnöke a szavazatok 17%-át szerezné meg, Julija Timosenko, a Haza párt vezetője 10% körüli eredményre számíthatna.

A további sorrend: Ihor Szmesko, az Erő és Becsület párt elnöke – 6%, Volodimir Hrojszman volt miniszterelnök – 3%, Ruszlan Kosulinszkij, a Szabadság párt titkárságának vezetője – 3%, Oleh Ljasko, a nevét viselő Radikális Párt első embere – 2%, Dmitro Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke – 2%, Anatolij Hricenko, a Polgári Álláspont párt elnöke – 2%, Olekszandr Vilkul, az Ellenzéki Blokk képviseletében – 1%, Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere – 1%.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)