Embereket kínoztak egy Kijev melletti „rehabilitációs központban”

2021. március 22., 17:22

A Kijev melletti Petropavlovszka Borscsahivka községben személyek egy csoportja illegálisan tartott fogva több embert egy állítólagos rehabilitációs központban – jelentette a Kijev megyei rendőrség nyomán a korrespondent.net.

„Az úgynevezett »rehabilitációs központban« törvénytelenül tartottak fogva ismeretlen okokból néhány tucat személyt, akiknek a többsége nem szenved alkohol- vagy kábítószer-függőségben. Ezeket a személyeket zord körülmények között tartották, az ablakokon vasráccsal, a sértetteknek szigorúan tilos volt elhagyni az épületet. A »központ« lakóit kínzásoknak vetették alá” – áll a közleményben.

Ezt megelőzően bejelentést kaptak a rendvédelmi szervek, miszerint Irpenyben az egyik többemeletes lakóház előtt három ismeretlen megkötözött egy férfit, erőszakkal egy gépkocsiba lökték, majd ismeretlen irányban távoztak.

A rendőrség megtalálta az autót, amelyen a sértettet elrabolták. Ezen a címen bukkantak rá a „rehabilitációs központra”. Az „intézmény” nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel bármilyen egészségügyi tevékenység folytatására.

A bűncselekmény elkövetésével hat személyt gyanúsítanak, közülük ötöt már őrizetbe vettek. A csoport szerződést kötött kábítószerfüggők hozzátartozóival, jelentős összegeket vettek fel a kezelésükért, valójában azonban nem kezelték, hanem kínozták ezeket az embereket.

A rendőrség körözést adott ki a csoport hatodik tagja ellen, s vizsgálja, kik lehettek még érintettek a jogsértő tevékenységben.

(korrespondent.net/Kárpátalja)