Összehívják a parlament rendkívüli ülését az Elnöki Hivatalnál történtek miatt

2021. március 22., 10:29

A Nép Szolgája párt frakciója összehívja a Legfelső Tanács rendkívüli ülését a Szerhij Szternenko támogatására szervezett akció során az Elnöki Hivatal előtt március 20-án történtek miatt – jelentette a zn.ua a párt weboldalán megjelent közlemény alapján.

Jevhenyija Kravcsuk frakcióvezető-helyettes közzétette a Nép Szolgája azon képviselőinek nyilatkozatát, akik támogatták a polgárok jogát a békés tiltakozáshoz, de elítélték az erőszakot, a vandalizmust és az állami szimbólumok meggyalázását. A honatyák „határozott, szakszerű és megalkuvás nélküli lépéseket” sürgettek a bűnüldöző szervek részéről a szervezők és az elkövetők személyazonosságának megállapítása és felelősségre vonásuk céljából.

A képviselők ezenkívül követelik az Elnöki Hivatal épületénél történteket rögzítő felvételek tanulmányozását. Elvárják a megmozdulásban részt vett képviselők felelősségre vonását és annak megállapítását sürgetik, nem volt-e az incidens „bizonyos politikai erők és személyiségek megrendelésének kivitelezése, amit bizonyíthat az ezen erőkhöz és alakokhoz köthető személyek részvétele ebben az akcióban”.

(zn.ua/Kárpátalja)