Jövő kedden összeül a parlament

2021. március 25., 11:55

Mindjárt két rendkívüli ülést is tartana március 30-án, kedden a Legfelső Tanács – jelentette be Jevhenyija Kravcsuk, a Nép Szolgája párt frakcióvezető-helyettese, akit az Interfax – Ukrajina hírügynökség idéz.

Az ülések egyikének összehívását az elnök szándékozik kezdeményezni, mondta el Kravcsuk. Számos kérdés fog szerepelni a napirenden, a törvényjavaslatok többségét maga az államfő indítványozza megvitatni.

Döntően gazdasági kérdésekről lesz szó, mindenekelőtt az elnök törvényjavaslatáról, amelynek alapján 8 ezer hrivnyát folyósítanának azoknak az egyéni vállalkozóknak, akik a karantén miatt nem dolgoznak a vörös zónákban. Szó lesz az úgynevezett tőkeamnesztiára vonatkozó törvénycsomagról is, amelyet az elnök még hetekkel ezelőtt nyújtott be a parlamentnek – sorolta Kravcsuk.

Ezenkívül a Legfelső Tanács tárgyalni szándékozik A 2021. március 20-án az Ukrajna Elnökének Hivatalánál történt események elítéléséről szóló határozattervezetet, valamint meghallgatja a rendvédelmi szervek jelentését az eseményről. Az ehhez szükséges képviselői aláírások gyűjtése pénteken kezdődik meg.

(interfax.com.ua/Kárpátalja)