Nem tervezik az idei ZNO időpontjának módosítását

2021. március 25., 09:49

Idén a külső független értékelés (ZNO) a karanténtól függetlenül a tervezett menetrend szerint zajlik le: a próbatesztelés április 10-én, a ZNO május 21-én kezdődik – jelentette a korrespondent.net az Oktatási és Tudományos Minisztérium tájékoztatása nyomán.

A karantén ideje alatt megengedettek az oktatás minőségének felmérésére szolgáló tevékenységek, amelyek az ukrán Oktatásminőség-ellenőrzési Központnak és regionális egységeinek feladatai közé tartoznak – hangsúlyozta az Oktatási és Tudományos Minisztérium. Ezek közé sorolhatók a próba-ZNO, a ZNO, a ZNO lebonyolításának szervezeti és technológiai folyamatait alkalmazó felvételi vizsgák.

„Ennek megfelelően a próba-ZNO-ra április 10-én kerül sor. A járványhelyzetre való tekintettel a résztvevők csak egy tantárgyat választhatnak a próba-ZNO-n való részvételhez. Ugyanakkor a résztvevők letölthetik a tesztfüzeteket valamennyi tantárgyból, és otthon elvégezhetik a teszteket, majd válaszaikat beírhatják egy speciális alkalmazás űrlapjaira az eredmények meghatározásához” – áll a tárca közleményében.

A 2021-es próba-ZNO eredményeit a résztvevők információs oldalain hozzák nyilvánosságra április 16-án.

A ZNO-n résztvevők április 30-ig letölthetik információs oldalaikról a meghívóikat-belépőiket, amelyeken feltüntetik a tesztelés idejét és helyét.

(korrespondent.net/Kárpátalja)