Razumkov szerint az RNBO nem alkalmazhatna szankciókat ukrán polgárok ellen

2021. április 5., 16:28

Dmitro Razumkov, az ukrán Legfelső Tanács elnöke a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) legutóbbi szankcióit kommentálva a censor.net portálnak arról beszélt, hogy szerinte korlátozó intézkedések csak külföldi állampolgárokkal szemben alkalmazhatók.

A házelnök azt mondta, fontos, hogy minden döntés megfeleljen a törvényeknek és következetes legyen.

„Minden nagyon egyszerű: ha nem tudod, hogyan cselekedj, tégy a törvény szerint. Vesszük a törvényt, nézzük, és ennek alapján hozunk döntést. Ezen alapulnak a szavazásaim eredményei a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanácsban” – fogalmazott.

Úgy vélte, szankciókat más államok polgáraival szemben kell alkalmazni, akiket az ukrán igazságszolgáltatás „fizikailag nem képes elérni”.

„Ha pedig ukrán gazdasági egységekről vagy ukrán állampolgárokról van szó, akik megsértették törvényeinket, és még inkább, ha az országunk ellen dolgoznak, akkor itt nem szankciókat kell alkalmazni. Itt a rendvédelmiseknek végig kell vinniük az egész folyamatot, a vétkeseknek pedig el kell nyerniük a megérdemelt büntetést. Pontosan ezt az eljárást írja elő az ukrán Büntetőtörvénykönyv” – adott hangot meggyőződésének a politikus.

(censor.net/Kárpátalja)