Védőangyalt készített az orvosnak, aki megmentette az életét

2021. április 10., 13:17

Marina Fedcsik ungvári kézműves angyalbabát készített Sztepan Karabinyos infektológusnak, aki meggyógyította a nőt a koronavírus-fertőzés okozta betegségéből.

Az ismert ungvári babakészítő elmondása szerint régóta felmerült már benne az ötlet, hogy a pandémiával küzdő orvosok témájában készítsen textilbabát. Az elképzelését az elmúlt hetekben testesítette meg, miközben a koronavírus harmadik hulláma alatt történt fertőződöttségéből lábadozott.

„A szem az egyetlen dolog, amit a páciensek látnak, ezért a babámnak fedett arca van, mint az orvosoknak. A szív az, amit az orvosok adnak minden betegüknek. Mindenki, aki koronavírusban szenvedett, ismeri ezeket a számokat a monitoron... Nos, amikor az orvosnak elfogy az energiája, az angyal leveszi a szárnyait, és az osztályon lévő betegekhez megy”– mesélte a babakészítő.

A 45 cm magas babát anyagból varrta és polisztirollal töltötte. A textil, amely nem tartja formáját, az orvosok fáradtságát szimbolizálja, amelytől nem tudnak megszabadulni a járvány évében.

(ukrinform.ua/RV)