Újabb repülőjárat Ungvárra

2021. április 17., 14:37

Az ukrán Windrose légitársaság belföldi járatainak listája júniusban további három járattal egészül ki: Kijev–Ungvár–Kijev, Kijev–Csernyivci–Kijev és Kijev–Krivij Rih–Kijev – közölte Kirilo Timosenko, az Elnöki Hivatal helyettes vezetője, a Nagy Építkezés (Велике будівництво) elnöki program koordinátora, akit az UNIAN hírügynökség idéz.

„Az elkövetkező években az elnöki »Nagy építkezés« program részeként 16 regionális repülőtér helyreállítását tervezzük. Éppen ezekben a napokban kaptunk egy újabb erőteljes jelzést, amely mutatja, hogy jó irányba haladunk: megszületett a döntés, hogy az ukrán Windrose légitársaság már júniusban menetrend szerinti légi járatot indít további három városba: Ungvárra (hetente háromszor), Csernyivcibe (hetente háromszor) és Krivij Rihbe (hetente négyszer)” – mondta el Timosenko.

Emlékeztetett arra is, hogy a miniszteri kabinet 2020 végén jóváhagyta az állam kiemelt beruházási projektjeinek listáját a 2023-ig tartó időszakra. Az egyik kiemelt terület a belföldi repülőterek hálózatának helyreállítása.

(unian.ua/Kárpátalja)