Ungváron leégett egy nem működő szálloda

2021. április 17., 18:20

Pénteken este tűz keletkezett a nem működő Rodosz Hotel épületében. Az egykori négycsillagos szálloda az Egyetemi köz és a Dokucsajeva utca között található.

A tűzoltókat 23 óra 37 perckor az aggódó szomszédok értesítették, akik később videófelvételeket és fényképeket is közzétettek a lángokban álló épületről. Néhány perc múlva a tűzoltók már a helyszínen dolgoztak. 0 óra 56 percre lokalizálták a tüzet és 3 órakor teljes egészében eloltották a közel 250 négyzetméteren tomboló lángokat. Az oltást az Ungvári 14. Számú Állami Tűzoltó- és Mentőegység 5 brigádja végezte, összesen 21 tűzoltó és a speciális rendeltetésű vészhelyzeti mentőegység munkatársa vett részt a munkálatokban.

A gyors és szakszerű beavatkozás ellenére a szálloda teljesen leégett. Az előzetes információ szerint nem voltak áldozatok. Egyes értesülések szerint gyakran megfordultak az épületben hajléktalanok és fosztogatók, s akár ők is okozhatták a tüzet. Mások azt állítják, hogy felújítás zajlott a szállodában, és előfordulhat, hogy a munkások miatt történt a tűzesets. De olyan hozzászólást is olvashattunk, gyújtogatás történt, mert egyesek így akarják szabaddá tenni a területet, hogy a közeljövőben egy újabb többszintes lakóházat építhessenek a szálloda helyén.

(Facebook/RV)