Az USA kész növelni katonái számát Ukrajnában

2021. április 18., 13:12

Az Egyesült Államok kész növelni katonái számát Ukrajnában. Folyamatos az ország helyzetének gondos értékelése az orosz csapatoknak az ukrán határok közelében folyó összevonása miatt – jelentette ki Christina Quinn, az USA kijevi ügyvivője, akit az RBK – Ukrajina idéz.

„Folyamatosan értékeljük az ukrajnai helyzetet. 160 amerikai katona tartózkodik állandó jelleggel Ukrajnában. És ha változnak az igények és szükség lesz a bővítésre, megvizsgáljuk ezt a kérdést” – közölte a diplomata sajtótájékoztatóján.

A zn.ua emlékeztet, korábban Denisz Smihal közölte, Ukrajna arra kérte az Egyesült Államokat, hogy terjessze ki katonai kiképzési programját.

„Ami azt illeti, hogy szeretnénk-e bővíteni az ilyen programokat (az ukrán katonák kiképzését – a szerk.). Kérjük (az Egyesült Államokat – a szerk.), és erőfeszítéseket is teszünk annak érdekében, hogy az ilyen küldetésekre ne csak a javorivi gyakorlótéren (Lviv megye – a szerk.), hanem Ukrajna más régióiban is sor kerüljön, hogy bővítsük ezt a programot” – idézi a portál a miniszterelnököt.

(rbc.ua/zn.ua/Kárpátalja)