Kuleba: Oroszország néhány héten belül készen áll a támadásra

2021. április 21., 11:33

Dmitro Kuleba külügyminiszter sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Oroszország néhány hét múlva készen fog állni megtámadni Ukrajnát, de lehetetlen megjósolni, hogy valóban ezt a forgatókönyvet követi-e – jelentette az Ukrajinszka Pravda.

„Az orosz csapatok létszáma az ukrán határok közelében jelenleg nagyobb, mint 2014-ben. Ez azt jelenti, hogy nem zárhatunk ki semmit. Nem lehetünk biztosak abban, hogy Moszkva úgy dönt, az agresszió új szakaszába lép Ukrajna ellen. De nyilvánvaló, hogy néhány hét múlva készen fognak állni erre…

Nem tudjuk megnevezni a pontos dátumot és időpontot, amikor átlépi a demarkációs vonalat, az eszkaláció új hullámát indítva el, de egyértelműen látjuk Oroszország stratégiai, katonai felkészülését. Ezért Putyin visszatartása a további agressziótól Ukrajnától függ és mindazoktól, akik tiszteletben tartják a nemzetközi jogot” – mondta el a tárcavezető.

Kuleba szerint három oka van annak, hogy Putyin így viselkedik. Az egyik a nyomásgyakorlás Ukrajnára, kísérlet a Kreml feltételei szerint befejezni a Donyec-medencei háborút. A második a nemzetközi közösség semmibevétele és a vágy, hogy bármit megtegyen, amit akar. A harmadik a jelenlegi rezsim alacsony támogatottsága az oroszok által.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)