A bíróság beszámíthatatlannak nyilvánította az apja levágott fejével sétáló férfit

2021. április 22., 10:29

Odessza Kijevi kerületi bírósága beszámíthatatlannak találta azt a férfit, aki januárban brutálisan megölt két embert, és apja levágott fejével járta az utcákat – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A bíróság sajtószolgálata közölte, a kerületi bíróságnál kezdeményezték egészségügyi természetű kényszerítő intézkedések alkalmazását a két ember szándékos meggyilkolásával gyanúsított személlyel szemben.

A nyomozás megállapította, hosszú ideje voltak nézeteltérések a gyanúsított és édesapja között. Január 20-án ismét összekülönbözött a fiú és az apa. A konfliktus során a gyanúsított kést ragadott, és többször megszúrta az áldozatot, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Ezután a fiú a késsel feldarabolta apja holttestét.

„Nem állt meg itt. A gyanúsított kést ragadott, és többször megszúrta apja szomszédját. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe” – áll a közleményben.

A bíróság megvizsgálta az igazságügyi pszichiátriai vizsgálat következtetését, amely szerint a gyanúsított a bűncselekmény elkövetésekor és azóta is mentális rendellenesség jeleit mutatja. Emiatt képtelen volt tudatosítani és irányítani cselekedeteit.

A körülményekre való tekintettel a bíróság beszámíthatatlannak találta a gyanúsítottat, és elrendelte szigorúan őrzött pszichiátriai intézményben való elhelyezését.

(unian.ua/Kárpátalja)