Részeg volt az intenzív osztály főorvosa

2021. április 24., 09:44

A Poltava megyei Lubniban a súlyos koronavírusos betegeket ápoló kórház intenzív osztályának vezetője ittasnak bizonyult az ellenőrzés során – jelentette az UNIAN hírügynökség a TSZN riportja nyomán.

„Az alkoholszonda 1,9 promile alkoholt mutatott a vérében. A városi képviselők a hozzátartozók panasza nyomán jöttek ellenőrizni ezt az intenzív osztályt. Az osztályon elhunyt egyik beteg lánya azt állította, hogy a betegeket rosszul gondozzák ott – nem itatják, nem mosdatják és nem öltöztetik át a fekvőbetegeket” – derül ki a helyszíni tudósításból.

Az osztályon oxigént igénylő és lélegeztetőgépen lévő betegeket kezelnek. A hozzátartozók elpanaszolták a forgatócsoportnak, hogy nem kapnak tájékoztatást a betegek állapotáról, s a gyógyszereket is maguknak kell megvásárolniuk. A kórház főorvosa közölte, a koronavírusos betegek kezeléséhez előírt gyógyszerekkel el vannak látva, a kísérőbetegségek kezeléséhez szükséges készítményeket kell beszerezni a patikában.

A helyiek elmondása szerint a botrány kipattanása óta minden gyógyszer biztosított a kórházban, a hozzátartozók nem kapnak listát a megvásárolandó készítményekről. Az intenzív osztályon dolgozók elismerik, hogy amikor sok a beteg, több ápolóra lenne szükség, nem győzik a páciensek ellátását.

(unian.ua/Kárpátalja)