Tömeges rendbontás nélkül telt a győzelem napja Ukrajnában

2021. május 10., 11:50

A rendőrség becslése szerint május 9-én országszerte mintegy 40 ezer polgár vett részt a tömegrendezvényekben, a hatóság 38 törvénysértésről kapott bejelentést – jelentette az Ukrajinszka Pravda Szerhij Jarovij belügyminiszter-helyettesre való hivatkozással. 

„A közrend súlyos megsértését nem rögzítették. A bűnüldözők megbirkóztak a feladattal, biztosítva a polgárok biztonságát és megakadályozva a konfliktushelyzetek kialakulását. Ez többek között a párbeszédrendőrség jóvoltából vált lehetségessé, amely közvetlenül az események résztvevőivel működött együtt” – közölte egyebek mellett Jarovij.

Hozzátette, összességében Ukrajnában több mint 600 tömegrendezvényre került sor, amelyekben több mint 40 ezren vettek részt.

Ihor Klimenko országos rendőrfőnök jelezte, hogy legfőképpen kommunista jelképek használatával kapcsolatos bejelentéseket kapott a rendőrség: öt tiltott jelkép előállításával és használatával összefüggő bűncselekményről szóló feljelentést rögzítettek a Bíróság Előtti Vizsgálatok Egységes Nyilvántartásába. Ezenkívül kilenc szabálysértési jegyzőkönyvet vett fel a rendőrség – tette hozzá Klimenko.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)