Kifizeti a szaktárca a tiltakozni készülő bányászok elmaradt bérét

2021. május 12., 18:37

Az Energetikai és Szénipari Minisztérium megállapodott a Pénzügyminisztériummal a bányászok 2021-es bérhátralékának sürgős rendezéséről – jelentette a korrespondent.net.

„A 836,5 millió hrivnyányi forrásnak a következő napokban kell megjelennie a szénbányászati vállalatok számláján” – áll az energetikai tárcának a Facebook közösségi oldalon megjelent közleményében.

Jelezték továbbá, hogy a minisztérium mindent elkövet a szénipar problémáinak megoldására és a bányászok bérének folyósítása érdekében.

„A minisztérium üdvözli a szakszervezetek vezetőinek konstruktív álláspontját, amelynek célja az együttműködés és az égető kérdések megoldásának közös keresése. Ugyanakkor a politizálás és az alaptalan tiltakozások mesterséges válság kialakulásához vezetnek, és negatívan befolyásolják az ágazat megítélését” – jelezte a tárca sajtószolgálata.

Korábban Mihajlo Volinec, a Független Bányász Szakszervezet vezetője kijelentette, hogy az állami bányák dolgozói május 12-től határidő nélküli tiltakozó akcióba kezdenek Kijevben. A bányászok az elmaradt béreik kifizetését követelik. A bérhátralék kétmilliárd hrivnyára rúg.

(korrespondent.net/Kárpátalja)