Miért kell távoznia az egészségügyi miniszternek?

2021. május 15., 09:06

David Arahamija, a Nép Szolgája párt parlamenti frakciójának vezetője Szavik Suszter A szólás szabadsága című műsorában kijelentette, a Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter felmentésére vonatkozó indítvány megjelenésének oka a koronavírus elleni oltás nem kielégítő üteme – írja a műsorban elhangzottakat ismertető Ukrajinszka Pravda.

„Amennyire a frakcióban uralkodó hangulatokat ismerem, nagy valószínűséggel elbocsátják. Megtörténik az előterjesztés, aztán a szavazás a teremben…

Megérett az eredmények összegzésének folyamata. Nagyon rossz a helyzet nálunk a vakcinázás ütemével, az elnök személyesen avatkozott be az oltási folyamatba, szerzett vakcinát, kommunikált a gyártókkal.

Amikor beszéltek, többször hallottak visszajelzéseket arról, hogy az Egészségügyi Minisztériumunk valamivel később jelentkezett, mint mások. Talán ennek tudhatók be a késések a szállításokban. Amikor az egész ország az oltások beszerzésén dolgozik, a minisztérium viszont kissé lassú, akkor változtatni kell a vezetésen” – mondta Arahamija.

A frakcióvezető egyben megerősítette, hogy Sztepanov utóda Viktor Ljasko lehet. Úgy tudni, az országos közegészségügyi főorvos már jelezte is, hogy vállalja a tárca irányítását.

Korábban jelentették, a Legfelső Tanácsban megjelent a Makszim Sztepanov menesztésére vonatkozó indítvány.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)