Múzeumok napja az ungvári várban

2021. május 15., 11:29

Mint ismeretes, március 18-án méltatjuk a múzeumok nemzetközi napját. Ebből az alkalomból a Lehoczky Tivadar nevét viselő Kárpátaljai Honismereti Múzeumban szombaton, május 15-én Éjszaka az ungvári várban címszóval tartalmas programmal várják az érdeklődőket.

Az éjszakába nyúló program az ünnepélyes megnyitóval veszi kezdetét 12 órakor (kijevi idő szerint). Ezt követi a Fotóművészet Nemzetközi Szövetsége Kárpáti Kiállítási Központjának, a görögkatolikus templom, illetve az Expedició a természetbe fotókiállítás megnyitója.

14 órakor kerül sor a Bavka Kárpátaljai Megyei Bábszínház előadására, majd izgalmas csatákat vívnak az erős és bátor lovagok.

15 óra 30 perkor kezdődik az Ungvári Kulturális és Művészeti Főiskola, a Dzserelce Karpat Gyermek Táncakadémia és a Zirati Zefircsik tánccsoport növendékeinek fellépése.

Napközben a vendégek meglátogathatják a húsvétra összeállított kiállítást, és megtekinthetik a múzeum állandó kiállításait, illetve részt vehetnek egy érdekes mesterkurzuson is.

21 órakor bemutatnak egy 4000 éves egyiptomi műtárgyat, majd a Kárpátaljai Turisztikai Szervezet esti teatralizált túrára invitálja a látogatókat Fehér Szűz után kutatva címmel.

23 órakor következik Valentin Stefanyo ismert ungvári cukrász meglepetése.

A színes programsorozatot a Dragonfly artstúdió tűzzsonglőrjeinek fellépése zárja. A belépés ingyenes.

(Facebook/RV)