Gyermeknapot ünnepeltek a Szolyvai Árvaházban

2021. június 2., 10:17

Kedden, június 1-jén a Szolyvai Árvaház pedagógusai és növendékei ünnepélyes rendezvényt tartottak a Nemzetközi Gyermeknap alkalmából.

Az intézményben születéstől 3,5 éves korig mintegy 70 gyermeket nevelnek, akik közül a legtöbben szülői felügyelet nélkül maradtak, alacsony jövedelmű családokból származnak vagy árvák, illetve sajátos nevelési igényű (rokkant) gyermekek.

A zene, a táncok, a versek meghatották a vendégeket. A csöppségek szavaiban és viselkedésében nincs hamisság, őszinték és nyitottak a vendégek iránt. A meghívott vendégek között volt Denisz Mann, a Kárpátaljai Megyei Tanács elnökhelyettese, valamint Loppert Balázs, ungvári magyar konzul.

A köszöntőket követően átadták az árvaháznak a gyermekek rehabilitációját szolgáló eszközt, és köszönetet mondtak Volodimir Bejres igazgatónak, illetve a személyzetnek a gyermekek nevelésében való részvételükért és gondoskodó munkájukért. A rendezvény végén a gyerekek ajándékokat kaptak többek között a vámosoktól, és egy csoportfényképet készítettek emlékbe.

(svaliava.rayon.in.ua/RV)