A napokban kezdődik a Tisza-híd javítása a Tisza nemzetközi határátkelőn

2021. június 8., 16:18

Kárpátalján kidolgoztak egy projektet az ukrán–magyar határon lévő híd burkolatának helyreállítására a Tisza–Záhony ellenőrző pontnál.

Mivel az előkészítő munka befejeződött, az ukrán fél kész megkezdeni a projekt közvetlen megvalósítását, ezért kedden Miroszlav Bileckij, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatási Hivatal első helyettes vezetője helyszíni értekezletet tartott az M–06 Kijev–Csap gépkocsiúton a Tisza folyón átívelő híd javítási munkálatainak megkezdéséről. A projekt becsült költsége 13,6 millió hrivnya. Az ukrán fél közvetlenül a hídon találkozott Loppert Balázzsal, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzuljával, illetve a Magyar Határrendészet és a közúti társaság képviselőivel.

A Tisza-híd ukrán oldali teherautósávjainak felújítása alatt több forgalomtechnikai változás kerül bevezetésre, ezért arra kérik az utasokat, hogy indulás előtt tájékozódjanak az aktuális helyzetről. A legfrissebb információk folyamatosan elérhetőek lesznek Magyarország Ungvári Főkonzulátusának Facebook-oldalán, valamint a https://ungvar.mfa.gov.hu/ honlapon is.

(carpathia.gov.ua/RV)