Újságírók napját méltatták Beregszászban

2021. június 9., 09:31

A Beregszászi kistérség önkormányzata június 7-én a helyi ukrán és magyar nyelvű írott sajtó dolgozói számára szervezett találkozót. A sajtóebéd során az újságírók kötetlen beszélgetést folytathattak a kistérség polgármesterével, Babják Zoltánnal.

Ukrajnában június 6-án ünneplik az újságírók napját, mely alkalomból találkozót szervezett a kistérség. Babják Zoltán, tudósítónknak elmondta: „Az ukrán sajtó napját június 6-án ünnepelte az ország, ebből adódóan úgy gondoltam, hogy találkozom azokkal az elektronikus és nyomtatott sajtó Beregszászi kistérséghez köthető képviselőivel, akik szerepet vállalnak az általános közvélemény formálásában. Az utóbbi időben a média nagyhatalomként van jelen a kommunikációs szférában, egyre nagyobb az elektronikus és közösségi oldalakon megjelenő publikációk befolyása. S úgy gondoltam, hogy azokat megszólítva, akik véleményt formálnak, kritikát írnak és építő kritikával segítik a kistérség munkáját, érdemes olyan nyílt és szabad párbeszéd kialakítását kezdeményezni, mely akár a mi látókörünket is szélesítheti egy-egy kérdésben. A mai rendezvénynek az is célja volt, hogy azok a sajtósok, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy máskor kötetlen formában találkozzanak és beszélgessenek, ezen a mai napon erre is lehetőség nyíljon. Olyan személyek érkeztek ide, akik értenek is ahhoz, amit csinálnak, és roppant megtisztelő számomra, hogy elfogadták a meghívásomat” – fogalmazott a polgármester.

Az eseményen több fontos kérdésben is kötetlen párbeszéd alakult ki az újságírók és a polgármester között, valamint az ukrán és magyar média képviselői is több szakmai kérdést is megvitattak.

VE