Tizennégy régió oltóközpontjaiban fognak vakcinázni a hétvégén

2021. június 11., 17:08

Ezen a hétvégén, június 12–13-án, Ukrajna 14 régiójában tervezik a koronavírus elleni vakcina beadására kialakított központok megnyitását, ahol a Sinovac Biotech cég CoronaVac oltóanyagával fogják oltani a jelentkezőket – írja a korrespondent.net az Egészségügyi Minisztériumra való hivatkozással.

„2021. június 12–13-án több mint 30 tömeges oltási központ fog működni 13 megye városaiban és Kijevben” – közölte a tárca.

A tájékoztatás szerint a hétvégén Lemberg megyében nyolc központ fog működni, közülük három Lembergben. Odessza megyében hét központban fogadják a jelentkezőket, ezen belül négyet Odesszában alakítanak ki. Poltava megyében 5 központ nyílik, egy-egy Poltavában, Kremencsukban, Lubniban, Mirhorodban és Horisnyi Plavnyiban. Herszon megyében három központot hoznak lére, mindhármat magában Herszonban. Csernyivci megyében két központ nyílik, mindkettő a megyeközpontban. Kijev megyében két központot alakítanak ki, egy további pedig Kijvben várja a jelentkezőket. Ternopil, Rivne, Dnyipropetrovszk, Hmelnickij, Zsitomir és Cserkasszi megyékben egy-egy oltóközpontban kezdődik meg az oltás, valamennyi régióban a megyeközpontban. Donyeck megye egyetlen oltóközpontja Mariupolban fog működni a hétvégén. 

Arról, hogy Kárpátalján mikor nyílik oltóközpont, egyelőre nincs hír.

(korrespondent.net/Kárpátalja)