Az Egészségügyi Minisztérium idővel tágíthatja az oltás életkori kereteit

2021. június 13., 15:51

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter nem zárta ki a koronavírus-fertőzés elleni oltás életkori kereteinek tágítását – írja a korrespondent.net a tárcavezetőnek a Radio NV számára adott interjúja alapján.

A miniszter egyebek mellett lehetségesnek tartotta, hogy a közeljövőben megkezdjék a kamaszok Covid–19 elleni vakcinázását.

Ljasko emlékeztetett, hogy Ukrajnában jelenleg a 18 évesnél idősebbeket oltják, mivel az összes Ukrajnában bejegyzett oltóanyaggyártó utasításai azt tartalmazzák, hogy a készítményt 18 évesnél idősebb embereken tesztelték.

„Tudom, hogy már lezárultak bizonyos klinikai kísérletek, és azt mondják, hogy a 15 és 12 évesek vagy ennél idősebbek esetében is hatékony és biztonságos az oltás, de Ukrajna egyelőre a rendelkezésére álló regisztrációs anyagokat alkalmazza, amelyekben az áll: »18 évtől«. Ezért a felnőtt lakossággal dolgozunk, de tisztában vagyunk vele, hogy a korhatár kibővül a kamaszkorúakkal is. Őket is be fogjuk oltani” – mondta el a miniszter.

A korrespondent.net emlékeztet, megkezdődött az országos postai szolgáltató, az Ukrposta dolgozóinak oltása koronavírus ellen.

(korrespondent.net/Kárpátalja)