ATO-sokra nyitott tüzet közlekedési konfliktus közben egy szintén volt ATO-s rendőr Herszon megyében

2021. június 15., 09:59

Veszélyes közlekedési helyzetet idézett elő egy rendőrtiszt egy országúti kereszteződésben Herszon megyében, és megpróbált elmenekülni a helyszínről, majd miután a sértettek utolérték, tüzet nyitott rájuk, a gumilövedékektől megsebesült két személyt kórházba szállították – adta hírül hétfőn az Ukrinform hírügynökség.

Az ügyben nyilatkozva Tetyana Szkuba, a Herszon megyei rendőrség sajtószóvivője a hírügynökségnek elmondta, hogy az adott esetet nem kommentálja. Hozzátette, hogy az incidens helyszínén az Állami Nyomozóiroda melitopoli munkatársai vizsgálódnak, ők foglalkoznak az üggyel.

Mint a kiadvány emlékeztetett rá, a közösségi médiában jelent meg az információ arról, hogy Herszon megye Kahovkai járásában az Odessza – Melitopol és Csaplinka – Nova Kahovka autóutak kereszteződésében egy Dnyepropetrovszk megyei rendőr nem adta meg az elsőbbséget egy másik autónak, balesetveszélyes helyzetet idézett elő, majd megpróbált elmenekülni a helyszínről. Amikor a sértettek utolérték, gázpisztolyából tüzet nyitott rájuk, és két személyt – egyiket a lábán – a másikat a hasán megsebesített. Mindketten az ATO résztvevői, ahogy a rendőr is. A sebesült férfiakat kórházba szállították, egyiküket megműtötték.

A közösségi médiában megjelent hírek szerint az autóban három gyermek is utazott, akik annyira megijedtek, hogy sokkos állapotba kerültek.

Egy helyi kiadvány úgy tudja, a lövöldöző rendőr a Dnyepropetrovszk megyei rendőrség különleges ügyek osztályának nyomozója, és a neve Pavlo Zajac.

(vb/karpat.in.ua)