Bevezetnék a vállalkozások hivatalos e-mail-címét

2021. június 15., 08:36

Egy a Legfelső Tanácsban bejegyzett törvényjavaslat értelmében a jogi személyeket és az egyéni vállalkozókat köteleznék hivatalos e-mail-cím létrehozására a bíróságokkal és állami szervekkel folytatott levelezéshez – jelentette az UNIAN hírügynökség.

A 3860-Д számú törvényjavaslat indoklása szerint javasolják, hogy a társaság hivatalos e-mail-címét tüntessék fel a jogi személyek, egyéni vállalkozók és társadalmi szervezetek egységes állami nyilvántartásában (ЄДРПОУ). Ezt az e-mailt a bíróságok a gazdasági, polgári és közigazgatási eljárások során használnák a határozatok, idézések és egyéb dokumentumok másolatának elektronikus formában történő eljuttatására az eljárás résztvevőinek.

A törvényjavaslat előírja, hogy a jogi személyek és az egyéni vállalkozások kötelesek a törvény hatálybalépésétől számított hat hónapon belül tájékoztatni az állami nyilvántartót az JeDRPOU-ban feltüntetendő hivatalos e-mail-címükről.

A szerzők remélik, hogy a hivatalos e-mail-cím bevezetése elősegíti a gyorsabb és hatékonyabb kommunikációt, különösen a bíróságok és a peres felek között, és később felhasználható lesz más szervekkel és szervezetekkel folytatott hivatalos levelezéshez is, ha a törvény azt előírja.

(unian.ua/Kárpátalja)