Véget ért a ZNO

2021. június 16., 11:35

Ukrajnában a földrajzvizsgával zárult az idei külső független értékelés (ZNO) június 15-én – jelentette a korrespondent.net az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központ (UCOJO) nyomán.

„A regionális oktatásminőség-értékelési központok operatív információi szerint 115 ezer 949 fő vett részt a földrajzteszten, ami a regisztráltak teljes számának 66%-a” – áll az UCOJO közleményében.

Adataik szerint 25 vizsgázótól késés, illetve a személyazonosságot igazoló dokumentum hiánya miatt tagadták meg a tesztírás lehetőségét, további nyolcat pedig akut légzőszervi megbetegedések tünetei miatt utasítottak el.

A legmagasabb részvételi arány a tesztírási pontokon Csernyihiv megyében volt (75,71%), a legalacsonyabb Csernyivci megyében (47,80%).

A ZNO azon résztvevői, akik tőlük független okok miatt nem tudtak részt venni a külső független értékelésen földrajzból, regisztrálhatnak a pótteszten való részvételre. Ehhez öt munkanapon belül be kell nyújtaniuk a tesztírásról való távolmaradásuk okát igazoló dokumentumot, és a póttesztre vonatkozó kérelmet.

(korrespondent.net/Kárpátalja)