Az USA bevonása a rendezésbe kulcsfontosságú lesz Zelenszkij fehér házi látogatásában

2021. június 18., 14:37

Dmitro Kuleba külügyminiszter szerint az Egyesült Államok bevonása a Donyec-medencei békefolyamatba kulcsfontosságú lesz Volodimir Zelenszkij elnök Fehér Házban tett látogatása során – írja az Ukrajinszka Pravda.

„Ami az Egyesült Államok bevonását illeti. Elegendő okom van azt állítani, hogy az Egyesült Államokban megvan a szándék, hogy részt vegyenek a békés rendezés folyamatában, s a lehetősége is adott ennek. Figyelmébe ajánlanék egy részletet. Honnan ered Biden és Putyin találkozója? Az ukrán határnál lezajlott eszkaláció csúcsán beszéltek egymással. Ebben a pillanatban hívta Biden elnök Putyint […] Ez volt a beavatkozásnak, a megfékezésnek az az eszköze, amelyhez az Egyesült Államok az ukrán érdekek támogatása érdekében folyamodott.

Most léptünk az elnök látogatására (a Fehér Házba – a szerk.) való felkészülés szakaszába. Kétségtelen, hogy a látogatás során kulcsfontosságú lesz az USA további részvétele a békefolyamatban” – jelentette ki az ukrán külügyi tárca vezetője a Jog a hatalomra című televíziós műsorban.

Kuleba megjegyezte, hogy az amerikai fél nem udvariassági látogatásra számít, hanem olyanra, amely konkrét eredményeket hoz. A miniszternek meggyőződése, hogy az utazás sokat fog változtatni a két ország kapcsolatain.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)