Két év nevelőintézet gyilkosságért

2021. június 18., 19:53

Az Odessza megyei Izmail városában két tinédzsert javítóintézetbe küldtek egy hajléktalan férfi brutális meggyilkolása miatt – jelentette az UNIAN hírügynökség az Odessza Megyei Ügyészség sajtószolgálata nyomán.

Az intézkedésre az izmaili körzeti ügyészség kezdeményezésére került sor. A büntetést egy 12 és egy 13 éves fiatal ügyében kérte az ügyészség, akik megvertek egy helyi lakost, aki belehalt a bántalmazásba. 

„A fiatalkorúak nem töltötték be a büntetőjogi felelősség korát. Ezért nevelő célzatú kényszerintézkedést alkalmaztak velük szemben a gyermekek és serdülők számára fenntartott speciális oktatási-nevelési intézménybe történő beutalás formájában két év időtartamra” – közölte a sajtószolgálat.

A nevelő célzatú intézkedést azért javasolta az ügyészség, mert a szülők elvesztették a serdülők feletti irányítást, nincs rájuk hatással a nevelés. 

Március végén számoltak be arról, hogy Izmailban két tizenéves kegyetlenül megölt egy 58 éves hajléktalan férfit. Az áldozat testét sérülések nyomai borították.

(unian.ua/Kárpátalja)