Raduckij: Ukrajnában nincs lehetőség a Delta-törzs kimutatására

2021. június 24., 09:42

Az ukrán laboratóriumok még nem képesek kimutatni a koronavírus új agresszív törzsét, amelyet Deltának neveztek el – jelentette ki Telegram-csatornáján Mihajlo Raduckij, a Legfelső Tanács Nemzeti Egészségügyi, Orvosi Ellátási és Egészségbiztosítási Bizottságának elnöke, akit az Ukrajinszka Pravda idéz.

„Ukrajnában egyelőre nincs technikai lehetőség az indiai törzs önálló azonosítására. A közelmúltban az Egészségügyi Minisztérium 500 mintát küldött különböző régiókból egy londoni laboratóriumba. Ezenkívül új tesztrendszereket várunk a WHO-tól, amelyek képesek a Delta-törzs azonnali felismerésére” – írta.

Raduckij emlékeztetett, hogy a Delta-törzset immár 92 országban mutatták ki. Ezenkívül, bár Nagy-Britanniában a lakosság nagyobbik részét már beoltották, az új esetek 96%-át a Delta-törzs okozza.

Az illetékes parlamenti bizottság elnöke megjegyezte, fennáll a veszélye, hogy a hullám eléri Ukrajnát is. Úgy véli, hogy ismét be kell vezetni bizonyos korlátozásokat, különösen a kötelező PCR-teszteket a határon.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)