Zelenszkij a Donbász elszigetelését sem zárta ki

2021. június 25., 13:22

Ha a kijevi kormányzat egyik terve sem válik be, ami a Donyec-medencei helyzetet illeti, akkor népszavazásra bocsátható a régióval való kapcsolatok megszakításának kérdése – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök az 1+1 tévécsatorna VIP Natalija Moszejcsukkal című műsorában, amelyet a korrespondent.net idéz.

„Ami az alternatív terveket illeti, véleményem szerint máris a B tervnél tartunk. Akik pedig B tervként vagy C tervként – nem fontos – a falat javasolják bármilyen formátumban… A fal az a kapcsolatok teljes megszakítása ilyen vagy olyan külalakban. Úgy vélem, ez a terv lehetséges, de ezt a döntést Ukrajna népének kell meghoznia. A falról Ukrajna népe fog szavazni” – mondta az államfő.

Lehetséges ez a kimenetel, „ha nem sikerülnek az alternatív megállapodások az Egyesült Államokkal, Oroszországgal és ezzel párhuzamosan a normandiai formátummal – függetlenül attól, működni fog-e vagy sem” – tette hozzá Zelenszkij.

Az elnök ugyanakkor „alig élőnek” nevezte a minszki megállapodásokat, és megjegyezte, hogy az Oroszországi Föderáció megsérti azokat, amikor útleveleket állít ki Donyec-medencei lakosoknak.

(korrespondent.net/Kárpátalja)