Az állomáson „felejtette” az utasokat a vonat Lembergben

2021. június 26., 14:23

Az Ivano-Frankivszk–Kijev vonat kénytelen volt hosszabb időre megállni Lembergben (Lviv). A megálló azonban a tervezettnél rövidebbre sikeredett, és a vonat több utasát hátrahagyva továbbindult – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Ukrzaliznicja és a TSZN nyomán.

A pórul járt utasok egyike a TSZN-nek elmondta, a lembergi megálló alatt úgy határoztak, hogy a 750. sz. járathoz csatolják a Bécsből érkező utasokat szállító vasúti kocsit. Ezért az utaskísérők közölték, hogy az utasoknak van egy órácskájuk, sétálhatnak egyet. Azonban a vonat a bejelentettnél korábban indult tovább, anélkül, hogy erről minden utast tájékoztattak volna. Ennek következtében a csomagok elindultak Kijevbe, miközben az emberek Lembergben rekedtek.

Az Ukrzaliznicja információi szerint heten maradtak le a vonatról, ők azóta más járatokon folytathatták útjukat a fővárosba. A pórul járt utasok csomagjait megérkezésükig a kijevi pályaudvaron őrzik. Ugyanakkor a már idézett utas elmondta, a lemaradtakat nem vasúti fülkékben helyezték el, hanem azt ajánlották nekik, hogy a mozdonyvezető fülkéjében utazzanak.

Az Ukrzaliznicjánál azt ígérték, kivizsgálják az esetet, és elnézést kértek. Az utasoknak viszont elmagyarázták, hogy csak a „hozzávetőleges késési időt” közölték velük, és ilyen esetekben „az utasoknak a vonat közelében kell tartózkodniuk, mivel a késési idő változhat.”

(pravda.com.ua/Kárpátalja)