Négy órával az oltás után halt meg egy férfi

2021. július 3., 10:27

Röviddel azután halt meg egy 47 éves Vinnicja megyei lakos, hogy beoltották a Pfizer koronavírus elleni készítményével – jelentette az Ukrajinszka Pravda az Egészségügyi Minisztérium közleménye alapján pénteken este.

A tárca tájékoztatása szerint a férfit 13.45-kor oltották be. A következő órában nem volt panasza. De már 17.00 órakor a beteg hányingert érzett és elvesztette az eszméletét. A kiérkező orvosok megpróbálták újraéleszteni, de a férfit nem sikerült megmenteni: 18.02-kor megállapították a halál beálltát.

Egyelőre hivatalosan semmilyen összefüggést nem állapítottak meg az oltás és a haláleset között. A Vinnicja Megyei Egészségügyi Főosztály tájékoztatása szerint a többi polgárnak, aki ugyanabból a flakonból kapta az oltóanyagot, nincs panasza, állapotuk kielégítő.

A halálesetet az immunizálás utáni kedvezőtlen eseményként könyvelték el, mivel a halál az oltást követő 30 napon belül következett be. Minden ilyen esetet hivatalból kivizsgálnak.

Az Egészségügyi Minisztérium jelezte, hogy az oltás után bekövetkezett halálesetek véletlenszerűek, és csak időbeni kapcsolatban állnak a korábbi oltással.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)